Nieuws - meest bediscussieerd

Lees jij ook graag? Denk eens aan de dwarsliggers! Geen grote, zware volumes meer om overal mee naartoe te zeulen. De dwarsliggers zijn complete boeken in klein formaat, zo licht als een telefoon en 100% leesbaar. Door het compacte formaat en het lichte gewicht zijn ze ideaal om altijd en overal te lezen: onderweg, op reis en in bed.

Ben je leerkracht en je woont in Deerlijk? Veel kans dat je lerarenkaart voor 2019 op jou ligt te wachten in de bib. Niet zeker? Neem een kijkje op www.klasse.be/waarismijnlerarenkaart of neem even contact met ons op.

Met de een kun je lachten tot je buikspieren er pijn van doen, met de ander voer je de diepste gesprekken en met een derde beleef je de wildste avonturen. Vrienden bestaan er in alle soorten en maten, maar een echte vriend(in) geeft je energie, is eerlijk (en wil dat jij dat ook bent).
Hij (zij) kent ook je lelijke kanten, maar probeert je niet te veranderen. Met je beste vriend(in) kun je samen zwijgen en door de jaren deel je oneindig veel. En hoewel je elkaar misschien maar een paar keer per jaar ziet, vriendschap overwint alles want samen sta je sterk.

12/06

Door voor te lezen aan kinderen, stimuleer je niet alleen hun taalontwikkeling en woordenschat, maar draag je ook bij tot hun emotionele ontwikkeling, verrijk je hun fantasie én bezorg je hen leesplezier. Daarom lezen wij voor in de bibliotheek. Altijd een ander boek, iedere keer een ander verhaal.

Elke tweede woensdag van de maand lezen we voor en knutselen we. Iedere maand komt een ander thema aan bod.

Voor wie? 

Kinderen van de tweede kleuterklas t.e.m. het eerste leerjaar.

28/04

De bibliotheken uit de regio organiseren samen een té gek Jeugdboekenfeest. Picknicken in het park? Bouwen met bamboe? Een ritje maken op een mechanische pony?  Luisteren naar een verhaal van een meesterverteller? Zelf een badge ontwerpen met een illustrator? Dat en nog veel meer kun je beleven op het super Jeugdboekenfeest!

13.30-14.00 uur en 14.15-14.45 uur: interview Alda Berglind Egilsdottir

13.30-14.30 uur en 15.15-16.15 uur: workshop Sassafras De Bruyn

14.30-15.30 uur: meet & greet met de auteurs

22/03

Jonas Bruyneel brengt tekst uit zijn nieuwe boek ‘Vijd’ tijdens een bijzondere avond in de bibliotheek van Deerlijk. Klarinetiste Hadewych Van den Eynde en multi-instrumentalist Klaas Tomme ondersteunen hem daarbij met muziek.

ShareFair - Boekenweggeefkast

  • Zaterdag 25 mei 2019
  • Doorlopend tussen 11.00 en 18.00 uur
  • KuBuS Pladijshof Oude Heerweg 24

Misschien heb jij thuis wel boeken liggen die je niet meer nodig hebt?
Misschien heb jij zin om eens te komen kijken in onze boekenweggeefkast en kan je een ander boek meenemen naar huis?

Met onze boekenweggeefkast geven we boeken een tweede leven door te geven en te nemen.

07/06

Marc Vanwijnsberghe stelt tweede boek voor in de bib

Toen in het voorjaar van 2018 zijn eerste boek ‘Doorbijten’ verscheen zei de auteur dat dit wellicht zijn enige werk zou blijven. Aangespoord door het onverhoopt succes en zoals hij zelf zegt ‘een blitzbezoek van de muze’ heeft hij ondertussen een tweede boek geschreven. Deze keer geen overwegend autobiografisch werk, maar een historische roman.