Nieuws - meest recent

15/05

Marie-Rose is van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Op haar 33e begon Marie-Rose aan de academie in Harelbeke. Ze volgde daar twee jaar les en leerde er veel bij.

20/07

De burensportdienst en sportdienst Deerlijk organiseren voor de tweede keer een knaller van een afsluiter van de juli-vakantiewerking. Naar aanleiding van het WK voetbal organiseren we een intergemeentelijk voetbaltornooi. We nemen het op tegen onze buurgemeenten. Kan Deerlijk de beker winnen? Daarnaast kan je ook deelnemen aan een paintball battle en baseball initiatie. Een prachtige dag dus voor sportieve jongens en meisjes.

Wanneer?

Vrijdag 20 juli, van 9.00 tot 16.00 uur

Waar?

Het einde van het schooljaar is in zicht… Twee maanden vakantie staan voor de deur! Een periode waarin vele ouders hun kinderen een zalige tijd willen laten hebben. Een vakantiekamp hoort daar zeker bij! Er zijn voor bepaalde kampen nog plaatsen vrij. Je kan het aanbod en alle info terugvinden op onze webshop vrije tijd. Daar kan je ook onmiddellijk inschrijven.

Bij vragen of problemen, contacteer gerust de sportdienst.

056 77 73 19 of sport@deerlijk.be

01/07

Het René De Clercqmuseum opent op 1 juli terug haar deuren voor de jaarlijkse Boekenmarkt, die nu al aan de tiende editie toe is en een blijvend succes blijkt. Meer dan tweeduizend geschonken boeken staan er te koop aan een spotprijsje, en dit tot 21 oktober.

Ook dit jaar kwamen er mooie reeksen kunstboeken binnen. Van romanlezer tot fervente techniek- of geschiedenisliefhebber, deze markt is zeker de moeite waard voor iedereen die graag leest of een lezer kent.

Veel kans dat jouw lerarenkaart 2018 op jou ligt te wachten in de bibliotheek.  Kom langs in de bib en maak ondertussen kennis met ons ruime aanbod boeken, dvd’s en meer. Wie weet kunnen wij jou zelfs van dienst zijn bij het vinden van geschikt materiaal ter ondersteuning van je lessen.

Zonovergoten dagen met tropische temperaturen doen ons al verlangen naar de zomervakantie. Ga je op reis? Luieren op het strand of ga je het grote avontuur tegemoet… Of blijf je lekker in eigen land? Of misschien zelfs gewoon in je eigen achtertuin? Wat je plannen ook zijn, de bib en haar medewerkers staan de hele zomer lang klaar om je te helpen!

26/05

Op zaterdag 26 mei plaatsen we het brugdek van de fietsersbrug over de N36. Om dit veilig te kunnen doen, sluiten we de N36 van 7.00 tot 21.00 uur volledig af tussen de Stationsstraat en de Kortrijkse heerweg in beide richtingen.

Omleiding

Tijdens de werken is er een omleiding voorzien voor het verkeer in beide richtingen.

Op 14 oktober zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Als niet-Belg heb je ook stemrecht bij deze verkiezingen, op voorwaarde dat je je laat registeren als kiezer. Dit kan nog tot 31 juli.

Voorwaarden

Je bent op 1 augustus 2018:

11/07

Op initiatief van het René De Clercqgenootschap en in het kader van de elfjuliviering zullen De Heren van Deerlijk, zijnde heer 'Decoster' en heer 'De Cassina' de kinderen van het 3e en 4e leerjaar tijdens de speelpleinwerking op een speelse wijze rondleiden door het centrum van Deerlijk.

 

Te koop uit de hand: Gemeente Deerlijk verkoopt een perceel grond in de Kruisputstraat te Deerlijk.