Landschapsplannen

Gepubliceerd op Vrijdag 11 maart 2022

Je woont landelijk en je hebt een weide, een akker, een braakliggend stuk of een grote landschapstuin? Je overweegt om er streekeigen bomen, knotbomen, fruitbomen, hagen, heggen of een houtkant aan te planten? Dan kan je bij het Stadlandschap Leie en Schelde terecht voor de opmaak en uitvoering van een landschapsplan.

Hoe gaat het in z'n werk?

  • Je belt of mailt Stadlandschap Leie en Schelde en de landschapsconsulent maakt met jou een afspraak. Samen lopen jullie het terrein af en bespreken jullie de wensen, mogelijkheden en voorwaarden. 
  • Daarna maakt de landschapsconsulent een inrichtingsvoorstel op: welke bomen of struiken plant je best aan, welke soorten plant je in de fruitboomgaard, waar kun je eventueel een poel voorzien?
  • Eens je het plan hebt goedgekeurd, bestelt het Stadlandschap het plantgoed en maken we verdere afspraken voor de levering of de aanplant. Alles gebeurt in overleg en op vrijwillige basis.
  • In aandachtsgebieden wordt bovendien een deel van de inrichtingskosten gesubsidieerd. Voor particulieren kunnen beplantingen tot 70 % worden gesubsidieerd, voor landbouwers zelfs tot 100 %. Dit aanbod geldt voor landbouwers, particulieren, verenigingen en bedrijven in open ruimte. Bebouwde omgeving en industriegebieden komen niet in aanmerking.

Meer informatie?

Contacteer Stadlandschap Leie en Schelde telefonisch op 056 23 49 54 of stuur hen een mailtje via onderstaande knop.

Mailen