Laat nu jouw Deerlijkse collecties (digitaal) bewaren voor de toekomst!

Heemkring Dorp en Toren vzw is altijd op zoek naar onder meer foto's, documenten, prentkaarten, postkaarten, doodsbrieven en bidprentjes van personen en activiteiten uit het Deerlijk van vroeger en het Deerlijk van nu. Wat voor jou persoonlijk misschien prullaria lijkt, is voor ons wellicht erfgoed.

Gooi deze zogenaamde rommel niet weg, maar breng hem naar het archief Leon Defraeye in het gemeentehuis. Geef voor de zekerheid een seintje vooraf of zend alles digitaal door naar erfgoed@deerlijk.be, bij voorkeur in TIFF-formaat via wetransfer.com. Let op: er moet wel een link zijn met onze gemeente. Wie graag de originelen behoudt, kan ook bij ons terecht. Wij maken dan een digitale kopie.

Ook voor verenigingen

Wij roepen ook alle Deerlijkse verenigingen om hun archief bij ons te deponeren. Verenigingen komen vaak het archief inkijken zonder enig resultaat. Maar zoals je vast wel begrijpt: wat hier nooit werd gedeponeerd in het verleden, kan je niet vinden in het heden, laat staan in de toekomst. Je (kopieën van) collecties zijn in goede handen: alles wordt in ideale omstandigheden bewaard en is altijd raadpleegbaar. Stuur dus na elke activiteit meteen je foto’s, filmpjes en promotiemateriaal zoals affiches, folders en uitnodigingen door via wetransfer.com naar erfgoed@deerlijk.be en laat zo alles met zekerheid bewaren voor de toekomst.

Collectie ophalen

Als je een collectie wil laten ophalen, kan je terecht bij de coördinator van de heemkring op het nummer 0472 27 02 21.

Aangemaakt op:12/10/2018