Nieuws - meest recent

De gemeente Deerlijk rouwt bij het overlijden van de burgemeester van Anzegem, Claude Van Marcke.

Zeer goede herinneringen aan hem. We werkten samen aan gemeentelijke dossiers...

Sterkte aan familie en gemeentebestuur van Anzegem.

16/09

Tijdens de Week van de Mobiliteit gaan we met z’n allen mee(r) autominderen. En wie meer stapt, trapt, het openbaar vervoer neemt of de wagen met anderen deelt voelt zich opvallend beter. Jawel, wie tijdens de Week (16-22 september) de overstap maakt mag rekenen op een extra portie geluk! Ontdek alle acties op weekvandemobiliteit.be en ga #goedopweg!

3 redenen voor jouw overstap tijdens de Week van de Mobiliteit:

Vanaf 14 september zal de aannemer, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, starten met de aanleg van de fietsersbrug over de N36 ter hoogte van het kruispunt met de Marquettestraat. De start van de eigenlijk werken betekent wel dat er hinder zal zijn voor het verkeer.

06/11

In een oud huisje gebouwd in 1790 vertellen een oma en opa, gekleed in oude klederdracht, samen met nonkel en tante over de tijd van vroeger. Over de kaars en het begin van de elektrische verlichting, de Leuvense stoof en de open haard, koffie malen met de oude koffiemolen en brood snijden met het grote broodmes, de beperkte mogelijkheden van de keuken, water pompen met de pomp, de bakkersoven, het strijkijzer, de martené, het vertrek met het gazettenpapier, de baskuul, enzovoort. In 2017 gaan de opvoeringen door vanaf 6/11 tot en met 1/12, en dit om 8.45, 10.15 en 13.30 uur.

08/12

Voorstelling van het nieuwe boek ‘Gent, een bakermat van democratie en socialisme’

10/09

1910: Sint-Lodewijk krijgt een klooster.

8 september 2017: de laatste zuster verlaat het klooster.

2017-2018(?): het gebouw zal verdwijnen(?)

Foto: Zuster Geertrui met haar klas in 1961.

31/10

De burensportdienst en sportdienst Deerlijk organiseren voor de derde keer een echte sportinstuif in Waregem. Je zal kunnen zappen tussen verschillende avontuurlijke, gekende en minder gekende sporten. Voor elke leeftijdscategorie is er iets te doen! Dit is alvast een greep uit het grote aanbod: cliffhanger, lasershooting, levend voetbal, gekke fietsen, waterskiband, fietsen op rollen, panna, airtrack en maxitrampoline, alles op wieltjes, katapult, safari race, circustechnieken, urban punch wall en zwemmen.

Wanneer?

11/09

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het René De Clercqgenootschap opnieuw rondleidingen voor al onze vierde leerjaren. De vertelwandeling (duur: 2 uur) vertrekt aan de achterkant van de Sint-Columbakerk, en gaat verder via de monumenten, het retabel, de Deerlijkse 3 groten, het René De Clercqmuseum en allerlei merkwaardige gebouwen. De plaatselijke geschiedenis wordt in geuren en kleuren verteld. Gidsen zijn Jan en Mieke Dhaluin, Guido Malfait en Arnold Vantieghem.

Wist je dat gezonde en fitte werknemers beter presteren, langer inzetbaar zijn en minder verzuimen? Geloof ook jij in de kracht van een kwalitatief gezondheidsbeleid? Zet jij binnen jouw bedrijf al in op gezondheidsbevorderende projecten?

Op de begraafplaats in Sint-Lodewijk starten er binnenkort werken. Een aannemer voert er van 18 september tot 6 oktober ontgravingen uit. Hierdoor zal er tijdelijk hinder zijn voor de bezoekers. De werken verlopen in verschillende zones en worden afgeschermd met schuttingen. Je mag de werfzones niet betreden zonder uitdrukkelijke toestemming van het gemeentebestuur. Zo kunnen de werken veilig en vlot verlopen.