Nieuws - meest recent

Het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) bestaat in de gemeente Deerlijk vanaf 1 januari 2019 uit 6 leden, de voorzitter niet meegerekend. Het aantal leden waarover elke lijst beschikt vanaf 2019, wordt bepaald in verhouding tot het aantal zetels dat elke lijst heeft binnen de OCMW-raad (gemeenteraad), conform artikel 91 van het decreet lokaal bestuur. De verkozenen van de lijsten kunnen tot zestig dagen na de dag van de gemeenteraadsverkiezingen (tot 13 december) verklaren dat zij zich met elkaar verbinden tot een groep van lijsten.

15/11

Drie generaties met een creatief schilders(be)leven aan de kunstmuur.

Jerome Buysschaert en zijn zonen Patrick en Geert en kleinzoon Stijn.

Jerome. In menig Deerlijkse huizen en daarbuiten prijken olieverfschilderijen van zijn hand. Meestal landschappen die rust uitstralen. Weiden met knoestige knotwilgen onder een prachtige lucht. Zijn nakomelingen hebben de schildermicrobe van hem meegekregen. Zij zijn opgegroeid tussen canvas, verftubes en borstels…

Vanaf maandag 5 november start de gemeente met de aanleg van een nieuwe riolering in de Klijtstraat ter hoogte van de spoorwegovergang. De werken zullen normaal afgewerkt zijn voor het begin van de kerstvakantie.

Omleiding

Tijdens de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Er is een omleiding voorzien via de Wafelstraat en de Olekenbosstraat.

26/09

Elk schooljaar organiseert de sportdienst samen met de Deerlijkse scholen een naschools sportaanbod op woensdagnamiddag. We proberen voor elke graad een uitdagende kalender op te stellen. 
Deelnemen is gratis, inschrijven kan je doen via je sportleerkracht op school.

 

17/11

Zag jij al ooit Sinterklaas, zijn paard of de hoofdpiet? Uiteraard! Maar zag je ooit al zijn kleermaker? Wellicht niet. Die is dan ook altijd druk in de weer om ervoor te zorgen dat de Sint er op elk moment piekfijn uitziet.

Vanaf 15 november geldt er een parkeerduurbeperking in enkele straten en parkings in het centrum van Deerlijk. Er komen blauwe zones en ook 24 parkeerplaatsen waar je maximaal 30 minuten mag parkeren.

1 reacties

Van 17 tot 25 november is het weer Voorleesweek. Ook in de bibliotheek doen wij hier graag aan mee! Kinderen van vier tot zes jaar zijn welkom op woensdagnamiddag 21 november voor anderhalf uur voorlees- en knutselplezier. Kom luisteren naar de mooiste herfstverhaaltjes en maak zelf een leuke herfstversiering. De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je tijdig in!

Voor wie?

Kinderen van 4 tot 6 jaar

Waar en wanneer?

Bibliotheek, woensdag 21 november van 13.30u tot 15u

25/11

Dit jaar trekken de Heemkring Dorp en Toren vzw en Vief Deerlijk uitzonderlijk voor een tweede maal op toneelreis naar Frans-Vlaanderen. Na het stuk De Paradijsvogels in 2017 te Noordpeene en dit jaar in januari te Houtkerke de opvoering van ’n Uutkom (denk aan Leontientje!), zullen we op zondag 25 november bovenop de Katsberg, vlak naast de 200 meter hoge televisiemast, het blijspel De Kommieniefeeëste aanschouwen.

Deze week loopt de campagne 1 dag niet. 1 dag zonder inbraken, want in België zijn er ieder uur 8 inbraken. Nochtans kan je het inbrekers met een aantal maatregelen moeilijk maken. Daarom kan je jouw woning gratis laten nakijken oop vlak van diefstalpreventie door de lokale politie.

De gemeente Deerlijk verkoopt een stuk grond in de Meerkoetstraat. Wie een bod wil doen kan dat met duidelijke aanduiding van de totale prijs en na afspraak overmaken onder gesloten omslag tot 19 november om 17.00 uur op het kantoor van geassocieerde notarissen Saey, Taelman & Degandt (Harpstraat 17, Deerlijk).