Koninklijk bezoek in Deerlijk

Gepubliceerd op Donderdag 27 april 2023

Op donderdag 04 mei krijgt onze gemeente hoog bezoek. Dan komen hunne majesteiten koning Filip en koningin Mathilde naar Deerlijk. Wil je zelf een glimp opvangen van het koninklijk echtpaar? Dat kan. Om 12.40 uur komen ze aan in de Harelbekestraat. Daarna wandelen ze vanaf het kruispunt met de Rodenbachstraat via het Leon Defraeyeplein tot aan het gemeentehuis.

Waarom Deerlijk?

De kazerne van HVZ Fluvia is de allereerste kazerne in België die werd gebouwd door 2 gemeenten samen (Deerlijk en Anzegem). Daarom kozen onze vorsten Deerlijk uit als gemeente om te bezoeken tijdens hun bezoek aan de provincie West-Vlaanderen.

Geen verkeer in de Harelbekestraat

Het koninklijk bezoek heeft uiteraard zijn impact op het verkeer. De Harelbekestraat maken we verkeersvrij vanaf het kruispunt met de Rodenbachstraat en Stationsstraat tot en met het kruispunt met de Comm. Edm. Ameyestraat en Ververijstraat. Dat is zo tussen 12.30 en 14.00 uur.

Verboden te parkeren

Er geldt een parkeerverbod op de volgende plaatsen:

  • In de Harelbekestraat, vanaf het kruispunt met de Rodenbachstraat en Stationsstraat tot de inrit van de parking van apotheek Danneels: parkeerverbod tussen 08.00 en 14.30 uur.
  • Op het Leon Defraeyeplein: parkeerverbod tussen 08.00 uur en 14.30 uur.
  • Op de parking achter het gemeentehuis: parkeerverbod tussen 8.00 en 15.00 uur.