Jouw Deerlijkse collecties bewaren?

Laat nu jouw Deerlijkse collecties (digitaal) bewaren voor de toekomst!

Heemkring Dorp en Toren vzw is altijd op zoek naar foto's, documenten, prentkaarten, postkaarten, doodsbrieven, bidprentjes enzovoort, van personen en activiteiten uit het Deerlijk van vroeger en het Deerlijk van nu. Let op: er dient wel altijd ergens een link te zijn met onze gemeente. Wie graag de originelen behoudt, kan ook bij ons terecht. Wij maken of ontvangen graag digitale kopieën.

Wat voor jou persoonlijk misschien prullaria lijkt, is voor ons wellicht erfgoed. Gooi deze zogenaamde rommel dus nooit weg, maar breng deze binnen in het Archief Leon Defraeye op de Dienst Erfgoed. Geef voor de zekerheid een seintje vooraf, of zend alles digitaal door en dit bij voorkeur in TIFF-formaat via wetransfer.com naar erfgoed@deerlijk.be. Voor meer informatie of het ophalen van collecties kan je terecht bij de coördinator van de heemkring, Jan Vanoverberghe (0472 27 02 21).

Ook doen wij een warme oproep aan alle Deerlijkse verenigingen om hun archief bij ons te deponeren. Verenigingen komen vaak het archief inkijken zonder enig resultaat. Maar zoals je vast wel begrijpt: wat hier nooit werd gedeponeerd in het verleden, kan hier ook niet gevonden worden in het heden, laat staan in de toekomst. Je (kopieën van) collecties zijn in goede handen: alles wordt in ideale omstandigheden bewaard en is altijd raadpleegbaar. 

Stuur dus na elke activiteit meteen je foto’s, filmpjes en promotiemateriaal zoals affiches, folders en uitnodigingen door via wetransfer.com naar erfgoed@deerlijk.be en laat zo alles met zekerheid bewaren voor de toekomst.

Aangemaakt op:12/10/2018

Reactie toevoegen