Jonas Bruyneel stelt nieuw boek op unieke wijze voor in de bib

22/03

Jonas Bruyneel brengt tekst uit zijn nieuwe boek ‘Vijd’ tijdens een bijzondere avond in de bibliotheek van Deerlijk. Klarinetiste Hadewych Van den Eynde en multi-instrumentalist Klaas Tomme ondersteunen hem daarbij met muziek.

Vijd

Het Lam Gods is niet alleen een hoogtepunt van de schilderkunst waar al eeuwenlang een zweem van mysterie rond hangt. Het was ook het afscheid van de ambitieuze turfhandelaarsfamilie Vijd, die zich in korte tijd had opgewerkt tot de elite van Vlaanderen. Ze leverden burchtvoogden, schepenen en militairen. Tegelijk was het een familie als alle andere, die te kampen kreeg met verlies, verdriet en teleurstelling.

Wandel in deze nieuwe minutieus gedocumenteerde historische roman van Jonas Bruyneel door de straten van het middeleeuwse Gent, tussen handelaars, schippers en politici. Snuif de geuren op van de overstroomde Beverse polders. En gluur binnen in de ateliers van Hubert en Jan van Eyck, de grootste kunstenaars van hun tijd.

Leef vooral mee met twee generaties van een fascinerende familie die bij momenten genadeloos, bij momenten kwetsbaar, een plaats in de wereld zocht. En die, geconfronteerd met de eindigheid van alles waarvan ze droomden, vooral niet vergeten wilde worden.

Wie is Jonas Bruyneel?

Jonas Bruyneel is auteur, cultuurjournalist, performer en muzikant. In 2015 debuteerde hij met de bekroonde verhalenbundel ‘Voorbij het licht’. Sinds 2017 is hij Letterzetter (stadsdichter) van Kortrijk. Na de voorstelling maakt Jonas tijd voor een signeersessie.

Waar en wanneer?

Bibliotheek Deerlijk, vrijdag 22 maart om 20.00 uur

Meer info en inschrijven

Deze activiteit is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Daarom is reserveren verplicht. Reserveren kan tot 18 maart via bibliotheek@deerlijk.be of 056 72 35 06.

 

Aangemaakt op:28/02/2019