Nieuws - meest recent

Omwille van wegenwerken gaat de Kortrijkse heerweg vanaf 16 augustus voor 25 werkdagen dicht in de zone tussen de N36 en Harelbeke. Er zal in die periode geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. Om de toegang voor de bewoners tot hun woning te optimaliseren voorzien we tijdens de werken steenslag aan de opritten.

20/08

Speel detective met de hele familie!

Komen er kinderen logeren?Kom eens naar de bib! Je vindt er boeken voor elke leeftijd, letterlijk van 0 tot 99 jaar. Voor de kleuters (3 tot 6 jaar) bieden wij deze zomer ook gratis logeerpakketjes aan die je tot vier weken kan bijhouden.

07/10

Na het enorme succes van de sessies in het voorjaar, organiseren we opnieuw 2 sessies ‘Kijk! Ik fiets’.

07/09

Alle lessenreeksen voor 50 plussers pikken de draad op na de zomer. Heb je zin om aan je conditie te werken in groep, kom dan zeker eens langs op één van volgende reeksen. De lessen vinden plaats van september tot aan de kerstvakantie. Nog niet overtuigd? Volg een gratis proefles!

Omnisport

01/09

Maand van de sportclub

Van 1 tot en met 30 september is het Maand van de Sportclub. Een maand waarin sportclubs voor één of meerdere dagen hun deuren openen om het grote publiek kennis te laten maken met hun sport. Wie sport, beleeft immers meer. En daarom willen we zo veel mogelijk mensen laten sporten in september.

Het nieuwe cultuurseizoen zit volledig in elkaar. Je kan dus je tickets bestellen. Of je nu een abonnementen of losse tickets wil kopen, of je bent benieuwd naar wie je het komende cultuurseizoen kan bewonderen, je vindt het allemaal op onze webshop. Zoek de activiteit waarvoor je tickets wil bestellen, meld je aan en een paar muisklikken later is de bestelling in orde.

10/09

Ontdek op Open Monumentendag 2017 ‘Deerlijk in 13 letters’ aan de hand van een speurtocht van circa 20 km door de gemeente. Een kaart brengt je naar de 13 locaties waar je een woord vindt. Na alle 13 horizontale woorden van de woordpuzzel te hebben ingevuld, verschijnt verticaal de oplossing. Dit is de tip voor het eindpunt, tevens de plek om de kelen te smeren. Kom per fiets en breng een potlood mee.

Er gebeurt lokaal al heel wat voor amateurkunstenaars, verenigingen, kunstinstellingen, erfgoedorganisaties, bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra. Maar het kan altijd beter.

Het Forum voor Amateurkunsten, FOV, OKO, OCE, VVBAD en VVC lanceren samen met hoogleraar Ignace Glorieux (onderzoeksgroep TOR, VUB) een burgerbevraging.
We zijn vooral benieuwd naar de verwachtingen van inwoners over heel Vlaanderen en Brussel, maar ook naar de appreciatie van ondersteuning en initiatieven die hun gemeente doet voor cultuur.
Verspreid mee!