Nieuws - meest recent

De jeugd- en cultuurdienst van Deerlijk slaan opnieuw de handen in elkaar en organiseren voor de tweede keer KUBUS. Vorig jaar was er een eerste succesvolle editie met heel wat Deerlijkse amateurkunstenaars en jeugdbewegingen. Die succesformule blijven we behouden, maar met hier en daar een nieuw accentje. Helemaal KUBUS, maar in een ‘2.0-versie’, dus.

Op zaterdag 25 mei organiseren de vrijetijdsdiensten KUBUS, een speel- en beleefnamiddag voor jong en minder jong. Met workshops, optredens en allerlei animatie dompelen we je onder in wat Deerlijk te bieden heeft op vlak van cultuur, jeugd en sport. Maar met enkel onze handen geraken we er niet. Daarom zoeken we nog heel wat helpende handen voor opbouw, afbraak en om de bar te bemannen. Heb je zin om minstens een shift voor jouw rekening te nemen op 25 mei?

Het aantal kinderen dat naar het speelplein in Deerlijk komen stijgt, maar het aantal animatoren blijft gelijk. Aangezien we de veiligheid en de kwaliteit van onze werking willen bewaren, moeten we hierdoor een aantal aanpassingen doorvoeren binnen onze werking.
Deze aanpassingen zijn van toepassing vanaf de zomervakantie 2019.

Een doedag op de kinderboerderij.

Binnenkort is het lente. Hoog tijd dus voor Knuffelhol op de kinderboerderij. Wat het dit jaar zal worden, blijft nog een verrassing. Verwacht je in elk geval aan een superleuke doedag. Wie zin heeft in een dagje ravotten op de kinderboerderij moet deze dag dus zeker in zijn agenda noteren.

De paasvakantie staat voor de deur en ook wij zijn klaar voor een vakantie vol plezier, spelletjes en ravotten.

Open speelaanbod

Vier keer per dag worden er activiteiten aangeboden. Voor kleuters en kinderen van het lager onderwijs worden aparte activiteiten voorzien. Kinderen kunnen ook vrij spelen op het speelplein onder begeleiding van animatoren.

Inschrijven

Vooraf inschrijven is wenselijk, dit bevordert de werking.

In samenwerking met vakantiewerking Fladder organiseert De KIM & De SAM twee inclusieve vakantiekampen voor kinderen met een beperking en hun broers en zussen. 

Waar en wanneer?

1 tot 5 juli en 8 tot 12 juli in de gebouwen in De Kim

Meer info en inschrijven?

Schrijf je in voor 1 maart via leerlingenbegeleiding@kimsam.net.

Waar staat Huis van het Kind Deerlijk voor?

Huis van het Kind Deerlijk is een netwerk van verschillende partners (en dus geen fysiek huis) die werken rond preventieve gezondheidszorg, opvoedingsondersteuning en ontmoeting.

Met onze samenwerking willen wij onze krachten bundelen en samen bouwen aan de kansen voor een optimale ontplooiing van elk kind en elke jongere binnen onze gemeente. 
We richten ons daarbij naar de kinderen en jongeren zelf, maar ook naar hun ouders of opvoedingsverantwoordelijken.

15/05

Op woensdagnamiddag 15 mei is er vanaf 14.00 uur een filmvoorstelling voor kinderen van het 1e tot 6e leerjaar in OC d’Iefte (Hoogstraat 122). Hiervoor betaal je 3 euro.

Sherlock Gnomes

Tuinkabouters verdwijnen op een dag op mysterieuze wijze uit de Engelse tuinen. Gnomeo schakelt daarom meteen Sherlock Gnomes in, de beste 'accessoire detective' van het land om de verdwijning van de tuinornamenten op te lossen. Helaas blijkt deze Sherlock minder goed te zijn dan zijn menselijke naamgenoot.

Inschrijven

De paasvakantie is in aantocht! Zoek je nog een leuk vakantiekamp? Wij hebben er nog een paar in ons aanbod: avonturenkamp, boerderijkamp, paardrijkamp? Neem een kijkje op de website voor meer info en inschrijven.

Ook voor de zomervakantie hebben we een ruim aanbod aan kampen.