Het zwembad zit vol ...

Gepubliceerd op Vrijdag 15 november 2019

... met water! Nog geen jaar na de eerste steenlegging vullen we vandaag het zwembad. In totaal komt er zo’n 541.930 liter water in het bad. Water in het bad, dus we kunnen straks gaan zwemmen? Bijna. De opening is rond de paasvakantie gepland.

Dat het nog tot dan duurt, heeft verschillende redenen. We moeten namelijk nog heel veel dingen testen voor er kan gezwommen worden. De volgende stap is de volledige technische installatie controleren: warmt het water op, werken de filters, is er voldoende ventilatie? Daarna moeten we het water behandelen vooraleer het aan de strenge eisen van ‘zwembadwater' kan voldoen.

Vacatures

Heel belangrijk: het zwembad kunnen we maar openen als FARYS, de uitbater van het zwembad, voldoende personeel vindt. We hebben nog een hoofdredder, meerdere redders en redders in opleiding nodig. Geïnteresseerde kandidaten kunnen solliciteren via www.farys.be/anzegem-deerlijk.

Naam zwembad

In juli riepen we de inwoners van Anzegem en Deerlijk op om een naam voor het nieuwe zwembad te bedenken. In totaal kregen we maar liefst 319 voorstellen binnen. Een onverwacht succes! Na het schrappen van de dubbele en het samenbrengen van sommige namen kwamen we uit op 232 voorstellen. De inwoners konden hieruit hun favoriet kiezen en daarna hakte een jury de knoop door. De naam van het zwembad én het bijhorende logo zullen we in januari bekendmaken. Iedereen die een naam heeft ingestuurd, mag een uitnodiging verwachten voor die bekendmaking.

Scholen

Met dit nieuwe zwembad willen we vooral onze scholieren de kans geven op schoolzwemmen tijdens de uren. Daar was nood aan, aangezien het zwembad van Deerlijk enkele jaren geleden de deuren moest sluiten en Zwevegem een kleiner zwembad heeft gebouwd. Uiteraard zullen verenigingen en recreatieve zwemmers ook welkom zijn.

Kostprijs

De totale kostprijs van het zwembad bedraagt 6.000.000 euro. Daarvan financierden we 1.137.500 euro met een subsidie van Sport Vlaanderen. De rest van het bedrag verdelen we eerlijk onder de twee gemeenten.

Externe partner

Voor de bouw en uitbating van het zwembad stelden we FARYS aan. Zij hebben de knowhow om een zwembad te bouwen, onderhouden en uit te baten. De samenwerking tussen alle partijen verloopt bijzonder vlot.

Wedstrijd

Je kan tien zwembeurten in ons zwembad winnen als je raadt hoelang het duurt voor het bad gevuld is. Meedoen kan door hier gokje te wagen. De wedstrijd loopt tot en met 24 november 23u59.