Herinrichting begraafplaats Sint-Lodewijk

Vanaf maart geven we de begraafplaats van Sint-Lodewijk een welverdiende opknapbeurt. Er komt onder meer een afscheidsruimte en we maken plaats voor nieuwe urnenkelders.

Waar crematie vroeger de uitzondering was, is dit vandaag de regel geworden. De traditionele begrafenis maakt meer en meer plaats voor de crematie. De herinrichting van de begraafplaats houdt hier rekening mee. Daarom plannen we nieuwe urnenkelders en -monumenten in over het volledige kerkhof tussen de bestaande graven.

Achteraan de begraafplaats komt er een overdekte afscheidsruimte. De hoofdpaden leggen we aan in een waterdoorlatende halfverharding, de paden tussen de graven vergroenen we met grindgazon en we zorgen voor meer bomen en groen.

Werken in fasen

De werken zullen in fasen verlopen. Eerst vernieuwen we het kleinste, noordelijke toegangspad. Zo blijft de begraafplaats maximaal toegankelijk tijdens de werken.

Ook in begraafplaats centrum

Er komt niet alleen een overdekte afscheidsruimte in Sint-Lodewijk, maar ook op de begraafplaats in het centrum. Daarvoor is ruimte voorzien op de recente uitbreiding van de begraafplaats.

Aangemaakt op:26/02/2019

Reactie toevoegen