Nieuws - meest recent

De sport-, jeugd- en cultuurdienst zijn gesloten van 21 juli tot en met 15 augustus.

Vanaf 16 augustus gelden opnieuw de gewone openingsuren.

De bibliotheek blijft wel de hele zomer open!

16/07

De dienst cultuur en toerisme verhuist van maandag 16 juli tot en met maandag 20 augustus naar het gemeentehuis. Tijdens die periode zal je voor toeristische informatie terechtkunnen in het gemeentehuis. Je vindt er een heleboel brochures met toeristische informatie. Langskomen kan tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Na het verlof verhuist de dienst toerisme weer naar OC d’Iefte.

Lees jij ook graag? Denk eens aan de dwarsliggers! Geen grote, zware volumes meer om overal mee naartoe te zeulen. De dwarsliggers zijn complete boeken in klein formaat, zo licht als een telefoon en 100% leesbaar. Door het compacte formaat en het lichte gewicht zijn ze ideaal om altijd en overal te lezen: onderweg, op reis en in bed.

De zomervakantie staat voor de deur. Als je op reis gaat naar het buitenland, kijk je best na of jouw identiteits- en reisdocumenten in orde zijn.

Enkele tips om ontspannend naar het zomerverlof uit te kijken:

15/06

Na ruim 30 jaar tekenacademie onder leiding van Marleen Labeeuw, volgde Jente Verstraeten haar op. Jente ging als kind zelf naar de tekenacademie. Ze droomde ervan om van haar hobby haar beroep te kunnen maken, studeerde daarom beeldende kunsten en volgde de specifieke lerarenopleiding. En nu hangt het werk van haar leerlingen aan de Kunstmuur.

Fietsen langs 3 schrijvershuizen (zomertip!)

De intergemeentelijke route literaire lus, een initiatief ontstaan uit de samenwerking tussen de dienst toerisme Anzegem, de dienst erfgoed Deerlijk en de dienst toerisme Wielsbeke, is aangepast aan het vernieuwde fietsnetwerk. Een handig knooppuntenkaartje voor de stuurhouder is toegevoegd.

14/07

Op zaterdag 14 juli vanaf 20.00 uur en zondag 15 juli vanaf 8.00 uur vieren de gemeente Deerlijk en Natuurpunt Gaverstreke het 20-jarig bestaan van de groene long in Deerlijk centrum, het Wijmelbroek. Tijdens de “20 uren van Wijmelbroek” gaan cultuur en natuur er een weekend lang hand in hand. Kunstenparcours, kampvuur, optredens, sfeer & gezelligheid troef…

Meer info

 

 

Op vrijdag 8 juni zijn alle gemeentelijke diensten gesloten omwille van een collectieve sluitingsdag. Vanaf zaterdag 9 juni zijn alle diensten weer open volgens hun normale openingsuren.

01/07

Op zondag 1 juli vindt BeneFIETS voor een tweede keer plaats, opnieuw in kinderboerderij Bokkeslot. De eerste editie motiveerde 1067 fietsende en wandelende deelnemers en bracht een mooie winst van 20.000 euro op.

Ook bij deze editie kan je wandelen: 5 km met fotozoektocht of 15 km. Fietsen kan ook: 15 km, 35 km (met stopplaats) of 70 km (met bevoorrading).

Waar en wanneer?

Zondag 1 juli 2018.
Alle routes vertrekken aan Kinderboerderij Bokkeslot. Sowieso is iedereen welkom op ons sfeervol terras met livemuziek, pastabar en springkasteel.

De gemeente Deerlijk organiseert opnieuw samen met Creo opleidingen voor volwassenen in OC d'Iefte.  Graag stellen wij ons aanbod voor het 1e trimester voor:

Digitale fotografie – deel 2 op dinsdagnamiddag