Help ons het centrum van Deerlijk vormgeven

De gemeente zal de site van de oude brandweerkazerne in het centrum omvormen tot een publieke ruimte voor alle inwoners. Hoe die eruit zal zien kan jij mee beslissen en beleven.

Deerlijk bouwt samen met Anzegem een nieuwe brandweerkazerne langs de Vichtesteenweg. Tegen eind 2018, begin 2019 verhuizen de korpsen naar hun nieuwe uitvalsbasis. Dan komt de huidige brandweerkazerne tussen de Harelbekestraat en de Hoogstraat leeg te staan. Deze strategische plek in de gemeente is een unieke kans om een centrumplek en ontmoetingsplaats te creëren.

In september vindt een ontwerpworkshop plaats met de gemeente Deerlijk en Intercommunale Leiedal, op hun beurt bijgestaan door een internationaal team van stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten. Ze maken een ontwerp voor de toekomst van de nieuwe centrumplek en daarvoor luisteren ze graag naar de vragen en wensen van de Deerlijkenaren. Ze koppelen op verschillende momenten terug naar de bevolking.

Op 7 juni kan je vanaf 16.00 uur terecht bij de oude brandweerkazerne voor een rondleiding en infomarkt met sport en spel. Vanaf 19.30 uur is er in OC d'Iefte een infovergadering waar je in kleine groepen van ideeën kan wisselen met de ontwerpers om mee te denken over de toekomst van de site.

Meer info

Dienst ruimtelijke ordening, stedenbouw@deerlijk.be, 056 69 47 34.

Aangemaakt op:17/05/2017

Reactie toevoegen

Reacties

Ziet et al goed voorontwerp uit ok alle oude brol afbreken. Overwegen om zelfs oud politiecommissariaat af te breken. Veel kosten... Vriendelijke groeten, Jo.

De oude gebouwen slopen en het ernaast gelegen park uitbreiden, meer groen dus in de gemeente. Er is recent veel parking verdwenen bvb in de Sint-Amandusstraat, dus de parking volledig deleten is volgens mij geen goed idee. Of is een ondergrondse parking een optie?