Guldensporenspel op het speelplein

11/07

“In het kader van Vlaanderen Feest organiseert het René De Clercqgenootschap vzw, met steun van het Elfjulicomité, reeds enige jaren een activiteit voor de kinderen van het 3de en 4de leerjaar van de Deerlijkse speelpleinwerking. Dit jaar spelen we op 11 juli om 10 uur het “Guldensporenspel”.

Jan vertelt, met heel wat beeldmateriaal ter ondersteuning, over de Guldensporenslag van 11 juli 1302 op de Groeningekouter te Kortrijk en de personages die er een rol in speelden. De kinderen zitten altijd te popelen om die vertelling van Jan ook in een spel te mogen beleven.

Er worden dan twee kampen gevormd: aan de ene kant de Vlamingen met aan het hoofd Gwijde Jan Van Dampierre onder vlag van de Vlaamse Leeuw en daar tegenover de Fransen met Filips Sabine De Schone aan het hoofd onder vlag van de Franse Lelie.

De twee groepen treden met elkaar in strijd door met allerhande spelelementen zo vlug als mogelijk alle puzzelstukken in hun basiskamp te krijgen. Het spel wordt gewonnen door het kamp dat als eerste de puzzel compleet heeft.”

 

Guido Malfait

Aangemaakt op:10/05/2019

Reactie toevoegen