Gemeente en OCMW schakelen volledig over naar werken op afspraak

Gepubliceerd op Vrijdag 29 mei 2020

De coronacrisis dwong ons om over te schakelen naar werken op afspraak. Je kon de afgelopen weken enkel op afspraak langskomen bij de gemeente- en OCMW-diensten. Dat zal zo blijven, ook als deze crisis voorbij is.

De intentie om over te schakelen naar werken op afspraak is opgenomen in het meerjarenplan. Corona versnelde het proces aanzienlijk. Zozeer zelfs dat je vanaf juni voor een groot deel van onze dienstverlening niet meer moet bellen voor een afspraak, maar je er onmiddellijk eentje kan maken via www.deerlijk.be/afspraak.

Voordelen

Onze nieuwe werkwijze brengt heel wat voordelen voor je mee: je bepaalt zelf wanneer je liefst langskomt en weet hoe lang je afspraak zal duren. Wachten in de rij behoort dan ook tot het verleden. Onze medewerkers kunnen jouw afspraak bovendien voorbereiden zodat je goed geholpen wordt. In kader van de coronapreventie verzekeren we zo ook een gezonde afstand én is er tijd voorzien om elk loket te ontsmetten na elke afspraak. De bezoekers van de dienst burgerzaken bijten de spits af, de andere diensten volgen geleidelijk aan.

Volledig digitale dienstverlening

We werken verder aan de digitalisering van onze dienstverlening, zodat je waar het kan niet eens meer een afspraak nodig zal hebben en we bepaalde diensten volledig digitaal zullen afhandelen. Zo kan je binnenkort via het e-loket op de website heel wat attesten van de burgerlijke stand, bevolking en het strafregister digitaal aanvragen en ze onmiddellijk in je mailbox ontvangen.

Online afspraak

Je kan al voor een heleboel producten een online afspraak maken. We zullen de dienstverlening die daarvoor in aanmerking komt, geleidelijk aan uitbreiden.

Maak een afspraak

Bellen

Voor sommige diensten zal je nog geen online afspraak kunnen vastleggen. In dat geval moet je bellen naar:

  • Gemeentediensten: 056 69 47 20
  • OCMW: 056 73 63 30
  • Bibliotheek: bibliotheek@deerlijk.be
  • Cultuur en toerisme: 056 71 89 81
  • Erfgoed: erfgoed@deerlijk.be
  • Jeugddienst: 0479 99 27 65, 0475 78 44 35
  • Sportdienst: 056 77 73 19