Gaverdomein als bruisende, recreatieve ontmoetingsplek

Gepubliceerd op Dinsdag 11 oktober 2022
Gemeente Deerlijk - Participatie

De gemeente wil het Gaverdomein met het centraal gelegen Gaverkasteel opwaarderen tot een pareltje van ontspanning gericht op een divers doelpubliek, zoals jeugd- en sportverenigingen, maar ook voor individuele bezoekers van het domein. Om tot een kwalitatieve en toekomstbestendige herinrichting van het domein te komen, laten we ons de komende maanden ondersteunen. Samen met het ontwerpteam Atelier Romain – MAF gaan we met experten en actoren aan de slag met de opmaak van een toekomstvisie, die vorm krijgt in een masterplan voor de site.

Denk mee na over de toekomst van het Gaverdomein

Het Gaverdomein speelt reeds vanouds een belangrijke rol in het sociale en culturele leven van Deerlijk. Ontspannen, recreëren en sporten in hoogwaardig kwalitatief en belevenisvol groen vormen vandaag de belangrijkste uitdagingen binnen het domein. Er dient onder meer nagedacht te worden over een kwalitatieve invulling van het openbaar domein, een efficiënt ruimtegebruik van diverse verenigingen en een gewenste herinrichting voor het Gaverkasteel. Participatie en co-creatie met lokale actoren staat hierin de komende maanden centraal.

Open Gaveratelier

Tijdens een Open Gaveratelier willen we iedereen uitnodigen om samen met ons na te denken over de toekomst van het Gaverdomein. 

  • Wanneer? Woensdag 01 maart 2023 met vrije toegang tussen 19.00 en 21.30 uur.
  • Waar? Het scoutslokaal op het Gaverdomein.
  • Doel? We leggen verschillende scenario's op tafel en vragen jouw input.