Erfgoedmysteries

Gepubliceerd op Dinsdag 20 oktober 2020

Op de taart met Marieke De Maré.

Wat doet een Wevelgemse peer in een Aalbeekse taart? Hoe geraak je vanuit een Romeins paleis, door een Aziatisch bos tot binnenin een landelijk woning? Of hoe brengt een Belgisch-Japans koppel Westerse en Oosterse ambachten samen in de Ijzerwinkel van Huib Hoste? 

Zuid-West-Vlaanderen is rijk aan erfgoedmysteries. Vanaf 27 oktober trekt Marieke De Maré eropuit. Gewapend met een microfoon en een stuk taart gaat ze op zoek naar antwoorden (of nog meer vragen).  

Erfgoedmysteries is een podcast voor wie gezegend is met een gezonde nieuwsgierigheid, hunkert naar erfgoed - en van taart houdt. De podcast kan je beluisteren in jouw podcast-app of via www.erfgoedzuidwest.be/erfgoedmysteries.
De podcast Erfgoedmysteries is een cocreatie van erfgoed zuidwest en de IOED binnen intercommunale Leiedal. Reporter en montage: Marieke De Maré
Illustratie: Flore Deman

Elk najaar bieden erfgoed zuidwest en de IOED je insprirerende projecten en een ontmoeting aan tafel tijdens het erfgoedcafé. Dit jaar lukt dat tafelen niet zo goed, maar we brengen je met deze podcast nog steeds inspirerend verhalen van sterke vertellers. Misschien zorg jij voor koffie en taart bij het luisteren? 

(Copyrights illustratie: Flore Deman).