Nieuws - meest recent

Op zondag 28 april 2019 trekt Erfgoeddag de ambachtelijke kaart, met als thema: Hoe maakt u het?

In dit jaarlijks terugkerend toonmoment van de erfgoedsector staan in de komende editie onder meer oude beroepen centraal en de manier waarop ambachtslieden blijvend aandacht hebben voor erfgoed, en hoe zij hun vak koesteren en doorgeven.

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'René De Clercq in de Groote Oorlog', geeft het René De Clercqgenootschap vzw met bestuurslid Joost Vandommele in samenwerking met Luk Schelfhout, en met steun van de werkgroep erfgoed en werkgroep groote oorlog, de brochure 'René De Clercq in de Groote oorlog' uit.

23/11

Auteur Marc Vanwijnsberghe studeerde bestuurs- en gezinswetenschappen en is maatschappelijk werker. 'Doorbijten' is zijn debuutroman en naar hijzelf beweert zijn enige levenswerk. Het is overwegend autobiografisch; gebaseerd op waargebeurde feiten, doorspekt met een vleugje humor en fantasie.

Binnenkort spelen wij, vrijwilligers van het René De Clercqgenootschap, de 700e keer voor 3e kleuters en hun (groot)ouders uit de ruime regio rond Deerlijk. Wij spelen inmiddels al 20 jaar de hele maand november om 9.00, 10.00 en 13.30 uur en kunnen een nonkel en/of opa goed gebruiken.

Zin om mee te spelen? Neem dan zeker vrijblijvend contact op via 056 72 86 70.

Fietsen langs 3 schrijvershuizen (zomertip!)

De intergemeentelijke route literaire lus, een initiatief ontstaan uit de samenwerking tussen de dienst toerisme Anzegem, de dienst erfgoed Deerlijk en de dienst toerisme Wielsbeke, is aangepast aan het vernieuwde fietsnetwerk. Een handig knooppuntenkaartje voor de stuurhouder is toegevoegd.

09/09

Voor 30 jaar Open Monumentendag voorzien Heemkring Dorp en Toren vzw en de gemeentelijke werkgroep erfgoed 2 ritten met een luxe touringcar in de ruime regio ten zuiden van Deerlijk tot over de Schelde. Dit kadert hoofdzakelijk in het thema van de bevrijding van de Groote Oorlog 1914-1918. Deze rit door het laatste oorlogsjaar duurt ongeveer 3,5 uur.

01/07

Het René De Clercqmuseum opent op 1 juli terug haar deuren voor de jaarlijkse Boekenmarkt, die nu al aan de tiende editie toe is en een blijvend succes blijkt. Meer dan tweeduizend geschonken boeken staan er te koop aan een spotprijsje, en dit nog tot 21 oktober.

Ook dit jaar kwamen er mooie reeksen kunstboeken binnen. Van romanlezer tot fervente techniek- of geschiedenisliefhebber, deze markt is zeker de moeite waard voor iedereen die graag leest, een lezer kent of op zoek is naar een passend geschenk.

10/07

Op dinsdag 10 juli nemen de Heren Van Deerlijk, heer Decoster en heer De Cassina, de kinderen van het derde en vierde leerjaar van de speelpleinwerking mee op een speelse rondleiding door het centrum van Deerlijk.

 

Dit kadert in de elfjuliviering en is een initiatief van het René De Clercqgenootschap vzw.

 

24/06

Op zondag 24 juni vanaf 14.00 uur viert het René De Clercqgenootschap vzw opnieuw het Midzomerfeest in het René De Clercqmuseum. Het geboortehuis van onze Deerlijkse schrijver-dichter wordt opnieuw wat het ooit was: Estaminet Het Damberd.

Geniet van het gezellige samenzijn met koffie en door de vrijwilligers zelf gebakken taart. Voor de liefhebbers is er de specialiteit Duchesse de Bourgogne van het vat. Er wordt afgesloten met goedgevulde pistolets.