Eerste deelwagen in Deerlijk

Gepubliceerd op Dinsdag 21 maart 2023

In samenwerking met de Intercommunale Leiedal ontvangt de gemeente Deerlijk de 1e deelwagen in Deerlijk. In afwachting van de realisatie van de laadpaal, werd gekozen voor een hybride deelwagen (Renault Clio). Op termijn wordt overgeschakeld op een volledig elektrische deelwagen. Zo zet Deerlijk in op de ambitie om de mobiliteit te verduurzamen.

Locatie

Je kan deze deelwagen vanaf april 2023 terugvinden op het Neunkirchenplein, grenzend aan de Hoogstraat.

Voordeel

Belastingen, verzekeringen, onderhoud, autokeuring, herstelling … Een auto kost best veel geld, ook wanneer die stilstaat. Een gemiddeld Vlaams gezin betaalt jaarlijks € 5.000 voor een wagen. Dankzij het deelsysteem van autodelen.net betaal je enkel het effectieve gebruik van een wagen, waardoor je jaarlijks een heleboel geld kan besparen. Benieuwd naar hoeveel geld jij kan besparen door gebruik te maken van deze deelwagen? Doe dan zelf de berekening op deze pagina.

Praktisch

De hybride deelwagen is te gebruiken door de volgende stappen te doorlopen:

  • Download de applicatie Share Mobility hier.
  • Registreer jouw profiel aan de hand van je identiteitskaart en rijbewijs.
  • Boek de deelwagen via de applicatie.
  • Instructievideo's kan je hier bekijken.

Kostprijs

Een deelwagen brengt heel wat voordelen met zich mee, maar wat kost zo'n deelwagen precies?

  • 4 euro per uur + 0,30 euro per kilometer.
  • 29 euro per 24 uur + 0,30 euro per kilometer.
  • Het eerste uur betaal je steeds volledig. Daarna wordt gerekend per begonnen kwartier.
  • Als gebruiker betaal je enkel het effectieve gebruik (per uur/dag + gereden kilometers). Je betaalt dus geen instap- of abonnementskosten.

Infosessie

Wil je meer weten over het gebruik van deze deelwagen, heb je nog praktische vragen of wens je een testrit onder begeleiding te doen? Op 25 april 2023 van 18.30 tot 19.30 uur organiseren we een infosessie op het Neunkirchenplein. Inschrijven voor deze infosessie kan alvast via mobiliteit@deerlijk.be met vermelding van jouw naam en de locatie van de infosessie.