Demain, over pioniers van verandering

23/03

Met de screening van de documentaire ‘Demain’ wil de gemeente Deerlijk haar steentje bijdragen aan het klimaatdebat, dat de laatste weken en maanden zeer actueel is.

Wanneer de balans wordt opgemaakt over hoe onze wereld ervoor staat, krijgen we meestal te maken met onheilspellende voorspellingen en rampenscenario’s. Dreigementen die ons moeten aanzetten tot verandering. Maar wat als we niet de problemen tonen, maar net de oplossingen?

Met de camera op de schouder en de microfoon in de hand reizen Mélanie Laurent en Cyril Dion de wereld rond en ontmoeten ze pioniers van verandering. Verspreid over 10 landen en 3 continenten ontmoeten ze mensen die geloven dat het anders kan én de daad bij het woord voegen. Ze beperken zich niet tot de ecologische problematiek, maar bekijken ook hoe gedreven mensen niet alleen landbouw en energie, maar ook economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien. Het resultaat is een verfrissende blik op gekende problemen, waarbij we niet aangezet worden tot verandering via dreigementen, maar net via een uitnodiging die je zin geeft om mee te doen. 

Waar en wanneer?

Zaterdag 23 maart om 20.15 uur in OC d’Iefte

Kostprijs?

Deze voorstelling is volledig gratis.

Meer info en inschrijven?

Aangemaakt op:25/02/2019