Nieuws - meest recent

20/03

De Nacht van de Geschiedenis haalt herinneringen op aan mooie activiteiten uit het verre of dichte Deerlijkse verleden.

23/03

Voorstelling nieuwe dichtbundel van René De Clercq

‘Een schrijver of dichter die niet meer gepubliceerd wordt is dood!’ stelde Jean Pierre Rondas in zijn gelegenheidsspeech naar aanleiding van 25 jaar René De Clercqmuseum (gemeentelijk museum) op 12 juni 2016, tevens de herdenking aan De Clercqs sterfdag.

25/03

Kom met het hele gezin paaseieren zoeken op het speelplein van het Gaverdomein. De allerkleinsten zoeken paaseitjes op een afgesloten deel, zodat iedereen de kans krijgt eitjes te vinden. En … eens de buit helemaal binnen, wordt deze verdeeld onder alle aanwezige helpers!
Er zijn verschillende paasactiviteiten waaraan je kan deelnemen en achteraf kan iedereen van een drankje genieten.

Een uurtje voorlees- en knutselplezier in de bibliotheek. Kom luisteren naar de mooiste lente- en paasverhaaltjes. Knutsel je ook graag? Wij versieren die namiddag ook samen onze paasboom! De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je tijdig in!

Wie? kinderen van 4 tot 6 jaar

Waar? bibliotheek Deerlijk

Wanneer? woensdag 28 maart van 14u00 tot 15u30

Inschrijven? bibliotheek@deerlijk.be of 056 72 35 06 (t.e.m. 24.03.2018)

 

Ook al is het nog vaak guur, er is geen houden aan. De natuur kan niet langer wachten, bladeren en bloemen barsten los in ongekende weelde.

De lente komt eraan! En dat heb je ook in de bib geweten! De lente- en paasboekjes liggen al klaar voor de allerkleinsten. Maar de lente heeft voor iedereen wel wat te bieden. Laat je verrassen door de nieuwste uitgaven.

 

Om een kijkdag over verborgen Deerlijkse curiosa op te zetten, is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen hun zeldzame, bizarre, misschien wel unieke erfgoedstukken zoals foto’s, documenten en kleine voorwerpen (maximum 3 stuks/persoon) binnenbrengen op de Dienst Erfgoed (erfgoed@deerlijk.be). Dit kan elke werkdag tussen 9 en 12 uur van 15 maart tot 15 april 2018 of op de dag zelf tot 12 uur.

03/04

Zoek je nog een leuk vakantiekamp voor tijdens de paasvakantie? De sportdienst kan je misschien helpen! Er zijn nog plaatsen vrij voor verschillende themakampen.

21/04

Kan je kleuter al fietsen met steunwieltjes, maar weet je niet goed hoe het nu verder moet? Wil je graag zelf je kapoen begeleiden zodat je trots van op de eerste rij kan zien wat hij/zij al kan? Dan is Kijk! Ik fiets! echt iets voor jou! Onder begeleiding van een ervaren monitor die voor leuke oefeningen zorgt, kan je zelf je kind leren fietsen. Na de sessie krijgt iedere deelnemer een diploma en aandenken.

Waar en wanneer?

Zaterdag 21 april van 9.00 tot 12.00 uur of 13.30 tot 16.30 uur, in de sporthal van Deerlijk, Vercruysse de Solartstraat 30

Op zondag 18 februari begint het wielerseizoen in Deerlijk met het Clubkampioenschap. Deze wielerwedstrijd heeft een beperkte impact op het verkeer.

De gemeenteraad stelde op 25 januari mevrouw Katlijn Copriau aan als gemeentesecretaris. Katlijn is sedert 1 februari 2017 op proef aan de slag als gemeentesecretaris. In het afgelopen jaar leerde ze actief de organisatie kennen en trok ze tal van projecten op gang om de interne werking en de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Een evaluatiecomité beoordeelde haar proefperiode dan ook unaniem gunstig waardoor de gemeenteraad kon overgaan tot de aanstelling.