Cursusaanbod computer voorjaar 2019

05/02>20/06

Het vormingswerk Deerlijk organiseert opnieuw samen met Creo opleidingen voor volwassenen in OC d'Iefte.  

Module Moment Start Eind Beginuur Einduur Prijs
Alles met foto's op PC, 
tablet en smartphone
dinsdag 05/02 18/06 13.30 16.35 110,00
Update Word - Excel donderdag

07/02

02/05 8.30 11.35 80,00
Haal meer uit je 
smartphone of tablet
donderdag 07/02 20/06 13.30 16.35 110,00
Ontdek je smartphone 
of tablet
donderdag 07/02 20/06 18.30 21.35 110,00

Alles met foto’s op PC, tablet en smartphone (60 LT)

Hoe neem je de perfecte foto met je camera, tablet of smartphone? Je leert aan de hand van enkele basishandelingen en instellingen jouw toestel kennen zodat je een mooie foto kan nemen. Daarnaast leer je alles om je foto’s op je computer over te brengen, hoe je een back-up maakt en hoe je ze in de Cloud kan plaatsen. We tonen ook hoe je kleine aanpassingen maakt. We maken zelfs een fotocollage en een filmpje met onze eigen foto’s!

Update Word - Excel (40 LT)

In 10 lessen leer je allerlei gegevens in Exceltabellen zetten. Daarna leer je omgaan met lijsten die veel gegevens bevatten: sorteren, filteren, voorwaardelijke opmaak. We tonen ook hoe je de lijsten kan afdrukken op een gebruiksvriendelijke manier. We staan ook stil bij de integratie van Excel met Word door middel van adreslijsten. We frissen ook jouw kennis over de belangrijkste functies van Word op, zoals tekst typen en selecteren, lettertypes veranderen, papierformaat en marges instellen, documenten afdrukken en eenvoudige tabellen maken en aanpassen. Voor deze cursus moet je al kunnen werken met de verkenner en heb je basiskennis over een Officepakket nodig. De focus van deze cursus ligt op de heropfrissing van de Officepakketten. 

Haal meer uit je smartphone of tablet (60LT)

Leer werken met nuttige apps rond reizen, wandelen en fietsen, winkelen, muziek, TV en radio en sociale media. In deze lessen leer je onder meer reizen voorbereiden, een auto huren, wandel- en fietsroutes downloaden, muziek, media en video gebruiken, winkelapps verkennen, jouw reis voorbereiden met apps van het openbaar vervoer, contact houden met het thuisfront op reis en jouw toestel onderhouden.

Ontdek je smartphone of tablet (60 LT)

Je leert werken met je eigen smartphone of tablet die een Android besturingssysteem heeft. We verkennen het toestel en beheren de instellingen. We leren populaire apps gebruiken en zelf installeren. We staan stil bij zaken zoals jouw toestel beveiligen, apps gebruiken, foto’s nemen en video’s maken, bellen via het internet, naar muziek luisteren, boeken lezen, werken met gps en printen vanaf jouw smartphone of tablet. Computerkennis is geen must maar wel een voordeel. Je moet een gezonde interesse hebben in de nieuwe technologie en over een eigen smartphone of tablet met Android beschikken.

Meer info

Niet zeker of een cursus wel voor jou is? Vraag het aan de cultuurdienst.

Hoe inschrijven

Aangemaakt op:04/12/2018