Nieuws - meest recent

25/03

Op 1 september 2018 wijzigde het erfrecht grondig. Erven en successie zijn thema’s die ons allen aanbelangen. Onze plaatselijke notarissen zijn het best geplaatst om ons in deze moeilijke materie wegwijs te maken.

Erfrecht is op vele punten gewijzigd:

23/01

Tussen 23 januari en 15 mei 2019 zullen in Deerlijk opnieuw 12 workshops georganiseerd worden voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar.
Dit is in het kader van de Techniekacademie, een initiatief van Hogeschool VIVES en het gemeentebestuur. Met de steun van de provincie West-Vlaanderen.

Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennis maken met techniek en technologie, en is een groot succes.

15/01

Annie Dejaegere wakkerde nog niet zo lang geleden een oude passie aan: schilderen. Sindsdien is ze vaste klant in het kunstatelier van Geert Coucke. Haar werk is de komende maand te zien aan de Kunstmuur in OC d’Iefte. Ze vertelt in haar eigen woorden welke weg ze aflegde.

15/02

De cultuurraad reikt een cultuurtrofee uit. Dit jaar zal dit zowel voor een persoon als een vereniging gebeuren, die zich in het voorbije jaar verdienstelijk maakte op cultureel vlak. Ook vorig jaar nomineerden we een aantal bijzondere personen en gezelschappen. Toen kreeg de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia de trofee voor verenigingen en Jonas Bruyneel de individuele trofee.

01/02

Om de twee jaar organiseert Theater Antigone uit Kortrijk een theaterproject met jongeren tussen 18 en 25 jaar. Een professionele regisseur maakt een voorstelling die ook productioneel volledig ondersteund wordt met decor, licht én geluid. In 2019 start acteur en theatermaker David Dermez de voorbereidingen voor een nieuw jongerenproject.

05/02

Het vormingswerk Deerlijk organiseert opnieuw samen met Creo opleidingen voor volwassenen in OC d'Iefte.  

26/02

Het vormingswerk Deerlijk organiseert opnieuw samen met Creo opleidingen voor volwassenen in OC d'Iefte.  

Ben je gek op de Spaanse cultuur en reis je graag naar Spanje? Of ben je erg geïntrigeerd door de Latijns-Amerikaanse levenswijze? Leer in 5 lessen hoe je een hotel in Spanje boekt of op restaurant een paella met een cerveza bestelt. Je krijgt les op een praktische en interactieve manier van een gepassioneerde Spaanse lerares.

¡Una experiencia fantástica! ¡Bienvenido! WELKOM!

We stellen met trots het nieuwe cultuurseizoen aan je voor. Wouter Deprez komt langs. Hannelore Bedert kon uiteraard ook niet ontbreken. En er passeren dit seizoen nog zoveel meer topvoorstellingen.