Nieuws - meest recent

De jeugd- en cultuurdienst van Deerlijk slaan opnieuw de handen in elkaar en organiseren voor de tweede keer KUBUS. Vorig jaar was er een eerste succesvolle editie met heel wat Deerlijkse amateurkunstenaars en jeugdbewegingen. Die succesformule blijven we behouden, maar met hier en daar een nieuw accentje. Helemaal KUBUS, maar in een ‘2.0-versie’, dus.

Op zaterdag 25 mei organiseren de vrijetijdsdiensten KUBUS, een speel- en beleefnamiddag voor jong en minder jong. Met workshops, optredens en allerlei animatie dompelen we je onder in wat Deerlijk te bieden heeft op vlak van cultuur, jeugd en sport. Maar met enkel onze handen geraken we er niet. Daarom zoeken we nog heel wat helpende handen voor opbouw, afbraak en om de bar te bemannen. Heb je zin om minstens een shift voor jouw rekening te nemen op 25 mei?

Noel Mahieu was van jongs af aan in de ban van tekenen en schilderen. Zijn passie stond door studies en werk decennialang op een laag vuurtje, al wakkerde hij het heel sporadisch weer aan met een werkje in olieverf.

Zoals telkenjare hebben we opnieuwe een waaier van toeristische en culturele folders ter beschikking over de regio:

26/04

Op vrijdag 26 april komen onze Deerlijkse Lokale Helden terug van (nooit) weggeweest. Na succesvolle edities in 2015 en 2017 organiseren de Deerlijkse jeugd- en cultuurdiensten opnieuw een avond vol lokaal muziektalent.

Tijdens de eerdere edities bezetten we telkens een unieke locatie, en dat is voor dit jaar niet anders. We trekken naar een verborgen loods in het centrum van Deerlijk. Bij mooi weer palmen we de koer voor de loods in en gaan de optredens door op de podiumwagen.

23/01

Tussen 23 januari en 15 mei 2019 zullen in Deerlijk opnieuw 12 workshops georganiseerd worden voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar.
Dit is in het kader van de Techniekacademie, een initiatief van Hogeschool VIVES en het gemeentebestuur. Met de steun van de provincie West-Vlaanderen.

Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennis maken met techniek en technologie, en is een groot succes.

15/02

De cultuurraad reikt een cultuurtrofee uit. Dit jaar zal dit zowel voor een persoon als een vereniging gebeuren, die zich in het voorbije jaar verdienstelijk maakte op cultureel vlak. Ook vorig jaar nomineerden we een aantal bijzondere personen en gezelschappen. Toen kreeg de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia de trofee voor verenigingen en Jonas Bruyneel de individuele trofee.

01/02

Om de twee jaar organiseert Theater Antigone uit Kortrijk een theaterproject met jongeren tussen 18 en 25 jaar. Een professionele regisseur maakt een voorstelling die ook productioneel volledig ondersteund wordt met decor, licht én geluid. In 2019 start acteur en theatermaker David Dermez de voorbereidingen voor een nieuw jongerenproject.

05/02

Het vormingswerk Deerlijk organiseert opnieuw samen met Creo opleidingen voor volwassenen in OC d'Iefte.  

26/02

Het vormingswerk Deerlijk organiseert opnieuw samen met Creo opleidingen voor volwassenen in OC d'Iefte.  

Ben je gek op de Spaanse cultuur en reis je graag naar Spanje? Of ben je erg geïntrigeerd door de Latijns-Amerikaanse levenswijze? Leer in 5 lessen hoe je een hotel in Spanje boekt of op restaurant een paella met een cerveza bestelt. Je krijgt les op een praktische en interactieve manier van een gepassioneerde Spaanse lerares.

¡Una experiencia fantástica! ¡Bienvenido! WELKOM!