Nieuws - meest recent

28/10

CGC en Fotoclub Waro

De Computer Gebruikers Club (CGC) van Deerlijk en Fotoclub Waro van Waregem stellen op 28 oktober, in de Wieke, eigen foto’s tentoon van sporen van ‘14-‘18, zowel in België als in Frankrijk.

Tentoonstelling '14-'18 met foto's, films en objecten

Er wordt ook speciaal aandacht besteed  aan het werk van © Koen Vanmechelen  (600.000 beeldjes voor 600.000 namen. Palingbeek Zillebeke). Enkele originele beeldjes worden tentoongesteld.

01/11

Ook Reveil staat dit jaar stil bij de gruwel en de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

Eerbetoon gasslachtoffer Deerlijk

Tijdens het ingetogen Reveil-programma op de begraafplaats in Deerlijk Centrum zullen de slachtoffers van toen herdacht worden met een ode aan het graf van gasslachtoffer Hectoor Ostyn.

Een choreografie van Balletschool Raymonda en een thematekst geschreven en gebracht door Fhilip Vannieuwenhuyze maken het moment van herdenking en eerbetoon compleet

16/07

De dienst cultuur en toerisme verhuist van maandag 16 juli tot en met maandag 20 augustus naar het gemeentehuis. Tijdens die periode zal je voor toeristische informatie terechtkunnen in het gemeentehuis. Je vindt er een heleboel brochures met toeristische informatie. Langskomen kan tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Na het verlof verhuist de dienst toerisme weer naar OC d’Iefte.

15/06

Na ruim 30 jaar tekenacademie onder leiding van Marleen Labeeuw, volgde Jente Verstraeten haar op. Jente ging als kind zelf naar de tekenacademie. Ze droomde ervan om van haar hobby haar beroep te kunnen maken, studeerde daarom beeldende kunsten en volgde de specifieke lerarenopleiding. En nu hangt het werk van haar leerlingen aan de Kunstmuur.

14/07

Op zaterdag 14 juli vanaf 20.00 uur en zondag 15 juli vanaf 8.00 uur vieren de gemeente Deerlijk en Natuurpunt Gaverstreke het 20-jarig bestaan van de groene long in Deerlijk centrum, het Wijmelbroek. Tijdens de “20 uren van Wijmelbroek” gaan cultuur en natuur er een weekend lang hand in hand. Kunstenparcours, kampvuur, optredens, sfeer & gezelligheid troef…

Meer info

 

 

01/07

Op zondag 1 juli vindt BeneFIETS voor een tweede keer plaats, opnieuw in kinderboerderij Bokkeslot. De eerste editie motiveerde 1067 fietsende en wandelende deelnemers en bracht een mooie winst van 20.000 euro op.

Ook bij deze editie kan je wandelen: 5 km met fotozoektocht of 15 km. Fietsen kan ook: 15 km, 35 km (met stopplaats) of 70 km (met bevoorrading).

Waar en wanneer?

Zondag 1 juli 2018.
Alle routes vertrekken aan Kinderboerderij Bokkeslot. Sowieso is iedereen welkom op ons sfeervol terras met livemuziek, pastabar en springkasteel.

De gemeente Deerlijk organiseert opnieuw samen met Creo opleidingen voor volwassenen in OC d'Iefte.  Graag stellen wij ons aanbod voor het 1e trimester voor:

Digitale fotografie – deel 2 op dinsdagnamiddag

08/07

Elfjulicantus: Stijd der Vlamingen

Op 11 juli, 716 jaar geleden, stond het leger van Willem van Gulik en Gwijde van Namen tegenover de troepen van Robert van Artois op het Groeningeveld te Kortrijk. De eersten voerden een leeuw-dragend graafsgezind leger aan om hun graafschap te verdedigen tegen de vertegenwoordigers van de koninklijke Franse lelie. Na de overwinning van die dag zou 11 juli zowel beroemd als berucht doorleven in de cultuur van Vlaanderen, ook dit jaar herdenken we dankzij de milde steun van het Gemeentebestuur en de Vlaamse Gemeenschap deze strijd in Deerlijk.

23/06

In de tekenschool leer je werken met verschillende technieken en materialen. We tekenen, boetseren en schilderen. We ontdekken samen de wereld van de beeldende kunsten, rekening houdend met elke leerling zijn of haar tempo en leeftijd. Naast individuele begeleiding leer je ook samenwerken aan grotere projecten. We prikkelen het creatieve brein. De leerlingen kunnen volop fantaseren en hun dromen een vorm geven. Kom gerust eens een les proberen.

03/06

Opendeurdag afdeling in Deerlijk en Sint-Lodewjk 

SAMWD Harelbeke

Kom op onze opendeurdag alle nieuwe richtingen ontdekken. We wagen ons aan hiphop, musical, singer-songwriter en initiatielessen vanaf 6 jaar in muziek-woord-dans. DJ en Theatermaker zijn uniek voor de afdeling Deerlijk. Bij ons kan je ook jouw muzikaal talent testen en kom je te weten welk instrument bij je past. Er zijn de hele dag workshops muziek-woord-dans. Zelfs volwassenen kunnen op deze opendeurdag enkele workshops meepikken. Verder zorgen we voor muziek-, woord-en dansoptredens in ons muziekcafé.