Nieuws - meest recent

01/10

De komende maand hangen er enkele interessante afbeeldingen van Fotoclub Deerlijk aan de Kunstmuur in OC d’Iefte. De geselecteerde foto’s zijn een verzameling van de beelden die de bezoekers kozen op onze tentoonstelling tijdens de kermis in het centrum.

20/10

Op 20 oktober rijdt de stoet uit op de Molenhoek. Dat is dag op dag honderd jaar na de bevrijding van Deerlijk. Honderd jaar na de Groote Oorlog. Bovendien vonden er die dag in 1918 zware gevechten plaats aan de molen Ter Geest en te Zande. Ierse soldaten hadden er alle moeite om de Duitse mitrailleurs hoog in het molengebouw uit te schakelen.

1 reacties
20/11

Op 1 september van dit jaar wijzigde de wetgeving over successie en erven. Tarieven veranderden en succesierechten noemen nu erfbelasting. Notarissen Saey en Taelman helpen je door het bos de bomen zien. Ze vertellen je hoe het zit met vrijstellingen. Ze leren je wat jouw partner erft als je ongehuwd samenwoont. Ze tonen je ook hoe je jouw nalatenschap zo goed mogelijk regelt tijdens deze vormingsnamiddag in OC d’Iefte.

Waar en wanneer?

Dinsdag 20 november om 14.00 uur in OC d’Iefte

Voor het 26e klassieke concert in Deerlijk brengt het ensemble Currende onder leiding van Eric van Nevel English Highlights, met vocale en instrumentale muziek van de late Renaissance tot de hoge barok. Het programma is niet de enige vernieuwing dit jaar.

01/11

Op 1 november organiseert de Deerlijkse brasspopband Zinger voor de vijfde keer Reveil. Het recept blijft eenvoudig: ingetogen, troostende Deerlijkse muziek wisselt af met mooie lokale levensverhalen. Ook dit jaar is er samenwerking met balletschool Raymonda en de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Peter Benoit. De balletschool brengt een dans in het kader van de Groote Oorlog in Deerlijk.

06/11

Politicommissaris en hoofd Cel Vermiste Personen, AIain Remue is sinds de oprichting in 1995 hoofd van deze cel die als motto heeft ‘Zeg nooit, nooit”.
Deze cel, die vandaag uit 17 mensen bestaat die fulltime beschikbaar zijn, heeft tot op heden 26.000 dossiers van interventies behandeld.

De Cel Vermiste personen is een gespecialiseerde steundienst van de Federale Politie, die opdrachten uitvoert voor eender welke politiedienst alsook meer en meer voor magistraten, parketten of onderzoeks-rechters over een van volgende domeinen:

15/09

De Kiem Wakken

 

Waar en wanneer

zaterdag  15 september van 14.00 tot 19.00 uur
zondag 16 september van 10.00 tot 19.00 uur

buurthuis Sint-Lodewijk, Pladijsstraat 278

Ingang

gratis 

26/09

Workshop techniekacademie 3e en 4e leerjaar

Er worden 5 technische STEM-projecten gemaakt: hout, elektriciteit, mechanica, bouw en LEGO-robot programmeren.

Waar en wanneer

Buurthuis de Statie op woensdag telkens van 13.30 tot 15.00 uur

De eerste workshop start op 26 september en loopt tot 5 december (10 weken)
(Pas op: er is geen Junior Techniekacademie tijdens de herfstvakantie!)

Voor de 11de keer brengt muziekvirtuoze Katelijne Dessein op vraag van het Deerlijks Vormingswerk drie luistersessies klassieke muziek.

Orlandus Lassus

Op maandag 8 oktober duiken we heel diep in onze eigen cultuurgeschiedenis met de laatste grote Vlaamse polyfonist: Orlandus Lassus. Hij beoefende alle grote genres uit zijn tijd, de late renaissance, zowel religieus als wereldlijk. Van missen en motetten, via madrigalen, ondeugende moreschen en chansons, tot en met Duitse drinkliedjes ... Wie houdt van gezongen muziek komt hier meer dan ooit aan zijn trekken.

Fotoclub Deerlijk

Zoals ieder jaar stelt fotoclub Deerlijk zijn beste werken tentoon tijdens Deerlijk Kermis. Jaarlijks komen meer dan 700 mensen over de vloer en kiezen uit de meer dan 70 beelden hun 3 favorieten.

Tijdens het kermisweekend in het laatste weekend van september ben je opnieuw van harte welkom om te zien wat onze 25 leden dit jaar uit hun fototoestel konden toveren!
Op de kunstmuur in d'Iefte kan je de top 10 van vorig jaar terug vinden! Deze tentoonstelling is nog te zien tot 15 november. Vrije ingang.