Nieuws - meest recent

26/05

Voorstelling nieuw seizoen

Op zaterdag 26 mei stellen we heel graag ons cultuuraanbod voor seizoen 2018-2019 aan je voor. Dat doen we dit jaar samen met een try-out van de nieuwste show van levende legende Kamagurka. Wees er zeker bij en kom als eerste alles te weten over het volgende cultuurseizoen. We hebben in elk geval heel wat leuks voor je in petto...

06/05

De jeugd- en cultuurdienst en jeugd- en cultuurraad van Deerlijk slaan de handen in elkaar en organiseren KuBuS. KuBuS staat voor ‘Kunstig Buiten Spelen’. Met dit evenement willen we de Deerlijkse amateurkunstenaars en Deerlijkse jeugdverenigingen in de kijker zetten naar aanleiding van de Week van de Amateurkunsten.

16/02

De cultuurraad reikt opnieuw een cultuurtrofee uit.
Dit jaar zal dit zowel voor een persoon als een vereniging gebeuren, die zich gedurende het voorbije jaar verdienstelijk maakten op cultureel vlak. Ook in 2017 nomineerden we een aantal bijzondere personen en gezelschappen.

Vorig jaar kreeg het Koninklijk Parochiaal Zangkoor van Sint-Lodewijk de cultuurtrofee 2016 en Armand Deknudt en André Dewaele kregen de trofee van verdienste voor hun jarenlange inzet op cultureel vlak binnen de gemeente.

1 reacties

Op zondag 5 november bracht de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia van Deerlijk opnieuw hulde aan Hugh Gordon Langton, een getalenteerde Britse violist die sneuvelde in het Passendale-offensief. Het graf van Langton op het Poelcapelle British Cemetery is het enige van meer dan een miljoen Commonwealth graven waarop muzieknoten staan. Deze muzieknoten inspireerden in 2014 de Deerlijkse fanfare om, in samenwerking met de Harelbeekse componist Roland Coryn, een muzikaal eerbetoon voor Hugh Gordon Langton uit te werken. 

21/11

Waar en wanneer?

OC d'Iefte van 15 november tot 15 december