Nieuws - meest recent

Om de twee jaar organiseert Theater Antigone uit Kortrijk een theaterproject met jongeren tussen 18 en 25 jaar. Een professionele regisseur maakt een voorstelling die ook productioneel volledig ondersteund wordt met decor, licht én geluid.

Het resultaat van het vorige project, Lanterna Magica, werd wegens groot succes zelfs hernomen in september 2018. In 2019 start acteur en theatermaker David Dermez, die al vaak op tv en het podium te zien was, de voorbereidingen voor een nieuw jongerenproject.

15/12

Vanaf 15 december hangen er werken van Janne Vandebuerie aan de Kunstmuur. Janne is een leerlinge in het 3e jaar van het secundair onderwijs algemene beeldende kunsten.

05/02

Het vormingswerk Deerlijk organiseert opnieuw samen met Creo opleidingen voor volwassenen in OC d'Iefte.  

 

Module

Moment

start

eind

beginuur

einduur

Prijs

15/11

Deze maand hangt er werk van Jerome Buysschaert, zijn zonen Patrick en Geert en kleinzoon Stijn aan de Kunstmuur. Goed voor drie generaties kunst, dus.

Jerome

In heel wat Deerlijkse huizen en daarbuiten prijken olieverfschilderijen van de hand van Jerome. Meestal landschappen die rust uitstralen. Weiden met knoestige knotwilgen onder een prachtige lucht. Zijn nakomelingen hebben de schildermicrobe van hem meegekregen. Zij zijn opgegroeid tussen canvas, verftubes en borstels.

Patrick

26/02

Het vormingswerk Deerlijk organiseert opnieuw samen met Creo opleidingen voor volwassenen in OC d'Iefte.  

Ben je gek op de Spaanse cultuur en reis je graag naar Spanje? Of ben je erg geïntrigeerd door de Latijns-Amerikaanse levenswijze?
Dan is deze cursus misschien wel iets voor jou! Leer in 5 lessen hoe je een hotel in Spanje boekt of op restaurant een paella met een cerveza besteld.
Je krijgt les op een praktische en interactieve manier les van een gepassioneerde Spaanse lerares.

¡Una experiencia fantástica! ¡Bienvenido! WELKOM!

We stellen met trots het nieuwe cultuurseizoen aan je voor. Wouter Deprez komt langs. Hannelore Bedert kon uiteraard ook niet ontbreken. En er passeren dit seizoen nog zoveel meer topvoorstellingen.