Nieuws - meest recent

17 tot 25 november 2018

 

 

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zet "Iedereen Leest" graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Dit jaar wordt er extra focus gelegd op baby's en peuters.

12/09

In tijden van onbeperkte communicatiemogelijkheden lijkt het vreemd, maar tijdens de Groote Oorlog was informatie in bezet Zuid-West-Vlaanderen een schaars goed. Tekstaffiches waren voor de bezetter het communicatiemiddel bij uitstek.

Lees jij ook graag? Denk eens aan de dwarsliggers! Geen grote, zware volumes meer om overal mee naartoe te zeulen. De dwarsliggers zijn complete boeken in klein formaat, zo licht als een telefoon en 100% leesbaar. Door het compacte formaat en het lichte gewicht zijn ze ideaal om altijd en overal te lezen: onderweg, op reis en in bed.

Veel kans dat jouw lerarenkaart 2018 op jou ligt te wachten in de bibliotheek.  Kom langs in de bib en maak ondertussen kennis met ons ruime aanbod boeken, dvd’s en meer. Wie weet kunnen wij jou zelfs van dienst zijn bij het vinden van geschikt materiaal ter ondersteuning van je lessen.

Zonovergoten dagen met tropische temperaturen doen ons al verlangen naar de zomervakantie. Of je nu luiert op het strand, het grote avontuur opzoekt, lekker in eigen land blijft of in je eigen tuin kampeert, de bib en haar medewerkers staan de hele zomer lang klaar om je te helpen!

De afdeling reisgidsen, ook dit jaar aangevuld met nieuwe titels, is weer helemaal klaar om de wijde wereld in te trekken. Fervente lezer of enkel vakantielezer? Je vindt vast wel iets naar je zin in onze collectie romans. En vergeet niet om een kijkje te nemen bij onze dwarsliggers!

topauteurs | glittertattoos | boekenzoektocht | muziek maken

boekenverkoop | raamtekeningen ontwerpen …

 

Voor wie?  Voor alle gezinnen met kinderen tot 12 jaar

Waar?  BIB Menen (Waalvest 1 – 8930 Menen)

Info & Tickets:  www.uitinzuidwest.be

 

01/04

De tijd vliegt voorbij, de vierde maand van het jaar lonkt al! April wordt ook wel eens grasmaand of kiemmaand genoemd. Hoogtijd dus om de tuin in de duiken!

Groene vingers of niet, de bib kan je vast een handje helpen. In de rubrieken tuinaanleg en tuinieren vind je zeker een boek naar je hart met handige informatie om zelf aan de slag te gaan in je tuin. Je eigen moestuin aanleggen, ecologisch en biologisch tuinieren, zaaien, oogsten… Je vindt over alles wel wat in de bibliotheek!

28/03

Kom luisteren naar de mooiste lente- en paasverhaaltjes voor een uurtje voorleesen knutselplezier in de bibliotheek. Knutsel je ook graag? Wij versieren die namiddag samen onze paasboom! De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je tijdig in!

Voor wie?

Kinderen van 4 tot 6 jaar

Waar en wanneer?

Bibliotheek, woensdag 28 maart van 14u00 tot 15u30

Inschrijven

bibliotheek@deerlijk.be of 056 72 35 06 (voor 24 maart)