Nieuws - meest recent

Boekvoorstelling op 8 februari om 20.00 uur

 

Poëzie kan zoveel doen. Poëzie verrast en verwondert, een gedicht raakt het hart en geeft kleur aan de dag. Bij elke gelegenheid past een poëtisch woord. De Poëzieweek wil daarom zoveel mogelijk mensen in aanraking brengen met de schoonheid van woord, klank en ritme. Van 31 januari tot 6 februari 2019 bezingt de 7e Poëzieweek de vrijheid. De Poëzieweek barst van de evenementen waar je dichtkunst van dichtbij kunt beleven. We starten in de bibliotheek op Gedichtendag, donderdag 31 januari, met een verteluurtje (i.s.m.

Ben je leerkracht en je woont in Deerlijk? Veel kans dat je lerarenkaart voor 2019 op jou ligt te wachten in de bib. Niet zeker? Neem een kijkje op www.klasse.be/waarismijnlerarenkaart of neem even contact met ons op.

De dagen verkorten, de winterkou sluipt binnen. Maar zie de stralende lichtjes, hoor de sfeervolle muziek. Straks is het Kerst en beginnen we vol goede voornemens aan een nieuw jaar. Loop zeker eens de bib binnen. Een stapel boeken helpt je doorheen deze eindejaarsperiode. Van kerstverhaaltjes voor de allerkleinsten tot kookboeken voor je kerst- of nieuwjaarsmenu, je vindt het allemaal in de bibliotheek!

 

Van 17 tot 25 november is het weer Voorleesweek. Ook in de bibliotheek doen wij hier graag aan mee! Kinderen van vier tot zes jaar zijn welkom op woensdagnamiddag 21 november voor anderhalf uur voorlees- en knutselplezier. Kom luisteren naar de mooiste herfstverhaaltjes en maak zelf een leuke herfstversiering. De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je tijdig in!

Voor wie?

Kinderen van 4 tot 6 jaar

Waar en wanneer?

Bibliotheek, woensdag 21 november van 13.30u tot 15u

17 tot 25 november 2018

 

 

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek, van 17 tot 25 november, zet ‘Iedereen Leest’ graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

12/09

In tijden van onbeperkte communicatiemogelijkheden lijkt het vreemd, maar tijdens de Groote Oorlog was informatie in bezet Zuid-West-Vlaanderen een schaars goed. Tekstaffiches waren voor de bezetter het communicatiemiddel bij uitstek.

Lees jij ook graag? Denk eens aan de dwarsliggers! Geen grote, zware volumes meer om overal mee naartoe te zeulen. De dwarsliggers zijn complete boeken in klein formaat, zo licht als een telefoon en 100% leesbaar. Door het compacte formaat en het lichte gewicht zijn ze ideaal om altijd en overal te lezen: onderweg, op reis en in bed.

Veel kans dat jouw lerarenkaart 2018 op jou ligt te wachten in de bibliotheek.  Kom langs in de bib en maak ondertussen kennis met ons ruime aanbod boeken, dvd’s en meer. Wie weet kunnen wij jou zelfs van dienst zijn bij het vinden van geschikt materiaal ter ondersteuning van je lessen.