Aanleg fietsersbrug N36 – Marquettestraat gaat van start

 

Vanaf 14 september zal de aannemer, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, starten met de aanleg van de fietsersbrug over de N36 ter hoogte van het kruispunt met de Marquettestraat. De start van de eigenlijk werken betekent wel dat er hinder zal zijn voor het verkeer. Het einde van de werken is voorzien tegen de start van het bouwverlof 2018 onder voorbehoud van weersomstandigheden.

Start eigenlijke werken

Vanaf 14 september zal de aannemer starten met de aanleg van de paalfundering voor de brugpijlers. Vanaf deze datum wordt de Gaversstraat ook definitief afgesloten van de N36.

Bovenstaande werken zorgen voor verkeershinder op de N36 gezien de paalfunderingsmachine gedeeltelijk op de rijweg komt te staan.

Vanaf 18 september tot 23 september zal het rechterrijvak van de N36 richting E17 worden ingenomen ter hoogte van de werf. Het verkeer richting E17 kan door over 1 versmalde rijstrook. De fietsers kunnen via een afbuiging naar de N36 hun weg vervolgen.

Vanaf 23 september tot vermoedelijk eind oktober zal het rechterrijvak van de N36 richting Harelbeke/Izegem worden ingenomen ter hoogte van de werf. Het verkeer komende van de E17 kan door over 1 versmalde rijstrook. De fietsers moeten de reeds bestaande omleiding volgen.

Daarnaast worden ook pijlers, landhoofden, riolering en keerwanden gerealiseerd. Vermoedelijk zal de aannemer hiermee bezig zijn tot eind december. Deze werken gebeuren naast de N36 en zullen geen verkeershinder veroorzaken.

Montage brugonderdelen

Vanaf januari zal de aannemer starten met de montage van de brug over de N36 zelf. De rijstroken richting E17 (komende van Izegem) worden volledig afgesloten. Het verkeer richting E17 wordt met behulp van een doorsteek door de middenberm op het rijvak richting Izegem gebracht. In beide richtingen moet het verkeer over 1 rijstrook. Deze montagewerken duren vermoedelijk tot eind februari. 

De montage van de overige delen van de stalen brug, de aanleg van de aanloophellingen en de weg zelf zal gebeuren in de loop van 2018.

Meer info

Meer info over hoe die fietsbrug er precies zal uitzien vind je op de webpagina van Wegen en Verkeer.

Aangemaakt op:12/09/2017

Reactie toevoegen