Mathijs F. Scheepers brengt Sue Me Modderfokker

18/01>19/01

Een wraakoefening

Mathijs F. Scheepers kruipt met grote graagte wederom solo op de planken, samen met kompaan Tim Clément die de muziek verzorgt.  Met ‘SUE  ME MODDERFOKKER’ tackelt hij zijn verlangen naar wraak, oftewel vengeance. En la vengeance se mange avec patience …

‘SUE ME MODDERFOKKER.’ Over een zwangere vrouw met een lekke buik en een revolver in het verkeerde kastje. Over een veel te vroeggeboren jongetje met een gehavende linkerkant, een heel stille vader die in zichzelf lijkt te verdwijnen en een moeder die niet weet wat ze verkeerd heeft gedaan. Over de hond van Hitler en een dokter die maar niet komt. En helaas ook over een buurman die door dit alles heen walst.

Ik heb een heel goede buurman. Echt waar. Ik weet dat u de indruk zult krijgen dat dat niet zo is, maar ik heb in het echt een hele goede buurman. Dat is heel belangrijk, dat ik dat zeer duidelijk zeg. Dat heeft mijn advocaat ook gezegd. Dus om alle misverstanden te vermijden: Mijn buurman in het écht heet meneer Mortelmans, maar mijn buurman vanàvond heet niet Mortelmans maar Mortélmans. Dat is iets helemaal anders, dat heeft mijn advocaat ook gezegd, hij heeft gezegd dat dat heel goed is, Mortélmans dat is duidelijk fictie, dat is een heel krachtige metafoor, de “sterfelijke man”, Mortél-man-s. Het is de verzinnebeelding van eenieder van ons want wij zijn allemaal sterfelijk. Voilà, dat wilde ik graag even op voorhand zeggen.

Mathijs F Scheepers won met zijn eerste monoloog ‘Survival of the Fittest’ Theater aan Zee. Ook over zijn tweede solovoorstelling ‘Garmisch-Partenkirchen’ was de pers laaiend enthousiast.

In samenwerking met Die Ghesellen.

Tickets

  • Basis: 14 euro
  • Abonnement: 12 euro
  • Jongere (-26 jaar): 9 euro

Wanneer?

  • vrijdag 18 januari 2019 om 20.15 uur
  • zaterdag 19 januari 2019 om 20.15 uur

Waar?

Ontmoetingscentrum d'Iefte

Meer info

  • Surf naar deerlijk.be/cultuur
  • op 056 71 89 81
  • in het bureel van OC d’Iefte, Hoogstraat 122, Deerlijk
Aangemaakt op:24/04/2018