Nieuws - meest recent

31/10

De burensportdienst en sportdienst Deerlijk organiseren voor de vierde keer een echte sportinstuif in Waregem. Je zal kunnen zappen tussen verschillende avontuurlijke, gekende en minder gekende sporten. Voor elke leeftijdscategorie is er iets te doen! Dit is alvast een greep uit het grote aanbod: cliffhanger, lasershooting, levend voetbal, gekke fietsen, waterskiband, fietsen op rollen, panna, airtrack en maxitrampoline, alles op wieltjes, katapult, safari race, circustechnieken, urban punch wall en zwemmen.

Heeft u ook gemerkt dat er steeds meer auto’s in het centrum van onze gemeente rijden en parkeren? Heeft u ook gehoord dat heel wat kinderen en volwassenen hierdoor een fiets- of wandeltocht op weg naar school, familie en vrienden of de lokale handelaar vermijden? Wij geloven dat fietsers en wandelaars zich in ons centrum op een aangename en veilige manier kunnen verplaatsen.

Op zondag 28 april 2019 trekt Erfgoeddag de ambachtelijke kaart, met als thema: Hoe maakt u het?

In dit jaarlijks terugkerend toonmoment van de erfgoedsector staan in de komende editie onder meer oude beroepen centraal en de manier waarop ambachtslieden blijvend aandacht hebben voor erfgoed, en hoe zij hun vak koesteren en doorgeven.

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'René De Clercq in de Groote Oorlog', geeft het René De Clercqgenootschap vzw met bestuurslid Joost Vandommele in samenwerking met Luk Schelfhout, en met steun van de werkgroep erfgoed en werkgroep groote oorlog, de brochure 'René De Clercq in de Groote oorlog' uit.

23/11

Auteur Marc Vanwijnsberghe studeerde bestuurs- en gezinswetenschappen en is maatschappelijk werker. 'Doorbijten' is zijn debuutroman en naar hijzelf beweert zijn enige levenswerk. Het is overwegend autobiografisch; gebaseerd op waargebeurde feiten, doorspekt met een vleugje humor en fantasie.

Tijdens deze campagne wordt Deerlijk en zijn inwoners uitgedaagd om zich te engageren voor een lokaal energieproject.

Zodra 1% van de volwassen bevolking van Deerlijk online heeft gestemd op het ingediende project, maken we als gemeente kans op 1 euro / inwoner subsidie.

Daarom willen we alle volwassen inwoners van Deerlijk vragen online hun stem uit te brengen.

29/10

Wie na de superzomer maar niet genoeg kan krijgen van de coole avonturenkampen of super-de-luxe boerderijkampen, kan zich inschrijven voor een kamp in de herfstvakantie!

Oenanthe heeft voor het eerst ook een aanbod in de herfstvakantie, kinderboerderij Bokkeslot organiseert in die periode al jaren kampen.

Naast Bokkeslot en Oenanthe kan je ook nog een badmintonkamp volgen van DZ99. Keuze te over dus voor 3 dagen herfstplezier!

Wanneer?

29 - 31 oktober

Beste Deerlijkenaar,  

Wij presenteren jullie de zogenaamde 'beleidsinsteek', opgemaakt door de administratie van de gemeente en het OCMW. 

Onze 'omgevingsanalyse' in kader van opmaak van de volgende meerjarenplanning. 

Een bundel met allerlei cijfers, input van de diensten en dergelijke meer over jouw Deerlijk en tevens dus een a- politiek document.