Mobiel Lokaal Dienstencentrum

Wat is het Mobiel Lokaal Dienstencentrum?

Het Mobiel Lokaal Dienstencentrum is een rondreizend Deerlijks sociaal netwerk in verschillende kleinere buurten. Een plaats waar we jong en oud van harte verwelkomen om er gezellig samen te zijn. Genieten van een kopje koffie terwijl je de wekelijkse krant leest. Heerlijk toch?

Waar en wanneer?

Je vindt het Mobiel Lokaal Dienstcentrum op verschillende tijdstippen in bestaande gebouwen in de verschillende woonwijken van Deerlijk. In deze informatiebrochure kan je alvast onze vaste data terugvinden. 

Brochure lezen

Wat doen we?

  • We bouwen het dienstencentrum uit verspreid over de 5 wijken in Deerlijk. De laagdrempelige functies van ontmoeting, informatie, vorming, dienstverlening en doorverwijzing laten toe om pro-actief en outreachend aan de slag te gaan.
  • De organisatie van activiteiten gebeurt laagdrempelig en in samenwerking met lokale verenigingen en diensten met de noden van lokale inwoners/gebruikers als vertrekpunt.
  • Vrijwilligers vormen een essentiële rol in de uitbouw en ondersteuning van het mobiel lokaal dienstencentrum. Zij vormen de onmisbare schakel in buurten en tussen mensen.

Inschrijven?

Inschrijven voor een maaltijd is verplicht en moet een week op voorhand gebeuren. Dit kan telefonisch of per mail gebeuren. Voor onze activiteiten mag je vrijblijvend langskomen zonder inschrijving.

Inschrijven per mail